Zand over Elena van Elizabeth George

Samenvatting: Op een mistige ochtend ontdekt kunstenares Sarah Gordon het lichaam van Elena Waever. Elena, dochter van een professor aan het College, werd tijdens haar hardloopmoment ernstig toegetakeld. Lynley en Havers hebben meteen enkele verdachten die in het oog springen. Toch blijkt het leven van Elena gecompliceerder te zijn dan aanvankelijk gedacht. Ze blijkt doof te zijn en hield er meerdere amoreuze verhoudingen op na…

Opbouw: Het eerste hoofdstuk vangt aan met de noodlottige moment waarop Elena de dood zal vinden. Nadien schakelen we over op Lynley en Havers van Scotland Yard die op uitdrukkelijke vraag van het College aangeworven zijn om de zaak te onderzoeken. Ze ontdekken al snel meerdere pistes. Elena was een dove studente en haar ouders hebben er alles aan gedaan om haar normaal op te voeden. Ze verzette zich echter tegen tal van zaken, al deze problemen komen in de loop van het verhaal naar voren. Er zijn dus meerdere motieven te vinden voor haar dood. Het einde is weer spannend en wordt er ook duidelijk verklaard waarom de moord plaatsgegrepen heeft. 

Cover: De omslag sluit aan bij de eerdere delen van de serie en toont de mistige brug, niet ver van het pad waar Elena de dood gevonden heeft. Het koude, mistige weer uit Cambridge komt wel meer terug in het boek. Leuke cover!

Beoordeling: Elizabeth George levert steeds boeiende verhalen af en ook ‘Zand over Elena’ was zo een boek. Het aspect van een dove leerling die vermoord wordt aangetroffen en de verschillende mogelijke motieven maken het voor de lezer een giswerk naar de dader. Telkens weer is er een goed motief, maar klopt de tijdsaanduiding niet of omgekeerd. Er zijn dus meer dan genoeg pistes die openliggen. Lynley en Havers’ verhaal wordt ook in dit boek dieper uitgewerkt en gaat verder op de vorige delen. Havers’ moeder gaat achteruit en Lynley zit nog steeds met zijn hoofd bij Lady Helen. Het verhaal vordert mondjesmaat en bevat terug enkele interessante elementen. George’ weet telkens opnieuw te verrassen met haar karakters en een extraatje toe te voegen. Wederom heb ik genoten van een Lynley en Havers verhaal!

Rating: 4/5

 

13505015.jpg

Titel: Zand over Elena

Auteur: Elizabeth George

Aantal bladzijden: 400

Jaar van uitgave: 1992

Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers

Plaats een reactie

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑