De stalker in de nacht van Robert Bryndza 5*

Alleenstaande mannen worden één voor één vermoord teruggevonden. Allemaal werden ze volgens eenzelfde patroon van kant gemaakt: verdoofd door een verkrachtingsdrug en met een zak verstikt. Op een warme zomerdag wordt Erika Foster op deze grote zaak gezet en daarbij ontdekken ze al snel dat de dader heel berekend te werk gaat. Hij zoekt zijn slachtoffers op en stalkt ze dag en nacht & slaat dan onherroepelijk toe…

Erika Foster en haar team worden op een nieuwe zaak gezet die het uiterste van hun vergt. De dader, die het gemunt heeft op alleenstaande mannen, is zo precies dat er geen of nauwelijks bewijsmateriaal is om te onderzoeken. Een link tussen de slachtoffers is niet te vinden en het is dan ook gissen wie het volgende slachtoffer zal worden van ‘The Night Stalker’. Dit tweede deel van Robert Bryndza’ bejubelde reeks rond Erika Foster start sterk en heeft een consistent verloop. Telkens spannend en steeds had ik zin om verder te lezen. Vlot lezend en een interessant verhaal om te volgen!

De cover van ‘De stalker in de nacht’ is opvallend door het felle blauw en de gele letters die eruit springen. De achterflap is ook erg aanlokkelijk en de hoofdstukken zijn niet zo lang om te lezen dus ideaal!

De stalker in de nacht van Robert Bryndza is deel 2 in de reeks rond Erika Foster. Eerder las ik al Het meisje in het ijs en dat verhaal kon toen rekenen op een 4 sterrenbeoordeling. De boeken van Bryndza zijn steeds vlot te lezen, mede door de korte hoofdstukken en ook Erika is in dit deel een pak aangenamer dan in deel 1. Niet meer het blaffende hondje, hier zien we op sommige momenten een nostalgische, emotionele vrouw. Het verhaal zelf focust zich op alleenstaande mannen die vermoord worden, allen volgens een vast stramien. Een drug wordt hun toegediend en vervolgens krijgen ze de genadestoot door verstikt te worden door een zak. Erika en het team zijn aanvankelijk het spoor bijster en tasten in het duister qua motief, maar gaandeweg komen ze dichter op de hielen te zitten van de dader. Een overigens goed gekozen moordenaar die de slachtoffers dagenlang stalkt en hun gewoonten kent. Bryndza heeft zich met dit deel nog meer op de kaart weten te zetten en heeft me met dit deel echt voor zich gewonnen. Dit deel vond ik beter dan deel 1 (hoewel dat zeker ook al aardig was!) en ik kan deze boeken zeker aanbevelen! Een dikke 5 sterren voor dit verhaal!

5ab49920dbe2f3.39161551.jpg

De stalker in de nacht van Robert Bryndza

336 bladzijden

Uitgegeven in 2018 door Boekerij

Een gedachte over “De stalker in de nacht van Robert Bryndza 5*

Voeg uw reactie toe

Plaats een reactie

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑